Dit is hem dan, de nieuwe karpervijver “De Leeghte”

Dat het vissen op Commercial een grote vlucht aan het nemen is, is wel duidelijk. De deelnemers verdringen zich tegenwoordig om mee te mogen doen met de diverse wedstrijden. Helaas zijn er nog niet genoeg vijvers beschikbaar waar je terecht kunt als liefhebber van het vissen op vijvers.

Binnenkort komt er echter weer eentje bij. Hengelsport René Bomers te Groenlo heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het realiseren van haar nieuwe Commercial Carp Lake genaamd “De Leeghte” te Lievelde, prachtig gelegen in de Gelderse Achterhoek.

Even wat specificaties van de vijver:

Lengte: 90m
Breedte: 40m
Diepte op 11m: 2,75m
Vijver gevoed door: natuurlijke bron
Visbestand: graskarper, zilver karper, schubkarper en spiegelkarpers
Aantal kg karper: 2800 kg
Gewicht karper in kg: 1 – 3,5 kg
Aantal wedstrijdplaatsen: 16
Bijzonderheden: gelijkmatig uitgegraven, vijverdiepte op alle stekken nagenoeg gelijk, geen begroeiing in het water, wind luw (volledig omgeven door aarden wal).

AFB_0181

Door haar unieke vorm en ligging heeft deze karpervijver in de wandelgangen al  het voorvoegsel Carp-Arena gekregen. Inderdaad lijkt het ook veel op een arena, maar dan in een rechthoekige vorm. Technisch gezien kunnen tijdens wedstrijden de deelnemers recht tegenover elkaar zitten en toch voldoende ruimte overhouden. Breedte 40m minus 2 keer hengellengte 11m blijft er aan tussenruimte 18 meter over, ruim voldoende.

Zondag 29 maart  wordt de vijver officieel geopend. Tijdens  die dag wordt er een openingswedstrijd georganiseerd van 10:00 – 15:00 uur. U bent natuurlijk van harte welkom om eens kijkje te komen nemen.

AFB_0173

Maandag 23 maart is er proefgevist op “De Leeghte” door Jan Pellen en René Bomers zelf. Het is natuurlijk wel spannend om in deze tijd van het jaar een openingswedstrijd te organiseren  op een nieuwe vijver. De vraag blijft altijd of er wat gevangen wordt, ik kan u vertellen dat “De Leeghte” haar kreet “daar blijft het net niet leeg” volledig waarmaakte. Sterker nog de kreet “Carp Arena” was zeker gepast.

Na een half uurtje vissen kwam de vis helemaal los. Jan Pellen had zijn handen vol, de ene na de andere karper belandde in zijn net. Stuk voor stuk zijn het vechters, ook de kleintjes van tegen een kilo waren zeker bereid flinke weerstand te leveren en de grotere jongens van een kilo of drie daar heb je echt een paar minuten werk aan. Het hield niet meer op, ook bij René Bomers bleven de karpers maar komen.

AFB_0186

De karpers zijn na transport tot rust gekomen en azen geweldig. Natuurlijk is het zo dat deze vis nog niet gedresseerd is en dat zij na een jaartje in de vijver toch wel wat voorzichtiger worden. Deze vijver is wat betreft zijn vorm wel uniek, de karper kan zich moeilijk verschuilen en er is ook geen begroeiing, de bodem bestaat uit een zandlaag waar niet veel voedsel te vinden is.

Naast de karpervijver bevindt zich op het terrein ook een forellenvijver en een mini camping, voorzien van douche en toiletten en een kleine kantine. De vijver is alle dagen van het jaar geopend, van 08:00 – 17:00 uur.
In de maanden mei, juni, juli en augustus van 08:00 – 20:00 uur.

U bent van harte welkom op de karper/ forellen vijver “De Leeghte”

Droebertweg 3b
7137HB Lievelde
06 39615357
0544-464970
www.deleeghte.nl