Stel je even het volgende voor, je hebt een broertje met een vreselijke stressbaan, zijn weekend is te kort om te ontspannen, wat doe je dan? Je vraagt hem mee om even lekker te gaam vissen op de Leeghte, heerlijk ontspannen en lekker genieten. Zo gezegd, zo gedaan, vanmorgen heb ik hem om 08:00 uur opgehaald, twee tuinstoeltjes , een topsetje, een feedertje in de auto en op naar de Leeghte. In de auto merkte ik al dat hij er zin in had en ik ook, lekker weertje een ontspannen dagje moest het worden.

Bij de Leeghte aangekomen werden we ontvangen door René Bomers met een heerlijk bakje koffie, al snel ging het over het vissen, Mijn naam is Peter Ditters zei mijn broer en ja ik heb al eens gevist, toen ik klein was. Ik dacht nog “oh hemel jongen, dat is bijna een halve eeuw geleden, je komt er nog wel achter”. Na het bakkie naar de stek gelopen, nr. 11 moest het vandaag gaan doen. Eerst even met de pellet wagler, heb hem uitgelegd wat de bedoeling was en zo had ik even tijd om mijn topsetje klaar te maken. Wat was dat voor dat ik mijn topsetje klaar had had hij al 6 karpers gevangen. Gaat lekker zei hij nog, moet wel toegeven dat ik ondertussen wel pellets aan hij bijschieten was voor hem.

Zoals ik al vaker heb gezegd vind ik het beter om met een vaste hengel te vissen voor beginnende vissers, een veel betere beleving. Even Peter uitleg geven hoe je met de vaste stok om gaat en hoe je de vis land enz. Nou dat was niet tegen dovemans oren, de een na de andere karper belandde in zijn schepnet, alsof hij al jaren viste, prima techniek. Wat geweldig is het toch om iemand zo te zien genieten, hoe mooi is het commentaar dat hij er bij gaf en hoe geweldig hij genoot. Gelukkig kwam René tussen de middag om zijn overheerlijke gehaktballen aan de man te brengen, zijn thermoskan koffie heeft hij niet aangeraakt, zijn fles sinas bleef vol, nergens had hij tijd voor behalve voor het vissen.

Niet normaal wat een grote karpers hij ving onder het kantje, aan het eind van de middag had hij maar liefst 75kg karper gevangen. Zelf heb ik geweldig genoten door hem met raad en daad bij te staan, maar wat misschien nog wel het belangrijkste is, wat had hij genoten, de stress vergeten en plezier beleeft in de natuur en aan het vissen. Wat is het toch geweldig bij de Leeghte, wat een put! Na afloop nog even lekker nagekletst met René en Peter had het hoogste woord.

Broertje dat gaan we nog eens dunnetjes over doen.

Ron Ditters

Ps bel hem niet hij slaapt nu!